Biesbosch scoort een dikke 8 bij bezoekers

De Hollandse Biesbosch krijgt van bezoekers een waarderingscijfer van 8,1. Dat is hoger dan het gemiddelde van 7,8 in de Zuid-Hollandse recreatiegebieden.

In opdracht van Provincie Zuid-Holland deed het NBTC-NIPO onderzoek naar de waardering door bezoekers van natuur- en recreatiegebieden in Zuid-Holland. In 2017 werden de 35 onderzochte gebieden in totaal 48,8 miljoen keer bezocht. Bezoekers zijn behoorlijk tevreden over de kwaliteit en toegankelijkheid van de Zuid-Hollandse natuur- en recreatiegebieden.Er werden ruim 1.000 inwoners van de provincie Zuid-Holland gevraagd hoe tevreden zij zijn over het groen in Zuid-Holland. In 2017 gaf 76 procent van de deelnemers aan tevreden tot zeer tevreden te zijn.

“We zijn er trots op dat zoveel inwoners van Zuid-Holland het groen in hun omgeving zo positief beoordelen”, zegt gedeputeerde Han Weber. “En ook zien we dat mensen het groen goed weten te vinden en dat ze er graag sporten of recreëren. Ook de komende jaren blijven wij daarom investeren in aantrekkelijk en toegankelijk groen dichtbij de stad.”

De Biesbosch scoorde samen met de Nieuwkoopse Plassen het hoogste cijfer van 8,1. De komende jaren wordt er door de betrokken overheden, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch en Staatsbosbeheer verder geïnvesteerd aan de ontwikkeling van de recreatiemogelijkheden in de Biesbosch. Ook de vele actieve en betrokken ondernemers in de Biesbosch-regio werken er hard aan om bezoekers een zo prettig mogelijk verblijf te bieden in het natuurgebied.

In 2018 werkt Provincie Zuid-Holland samen met vele partners aan een brede visie op water en groen in Zuid-Holland, die de basis vormt voor verdere investeringen in aantrekkelijk en toegankelijk groen. Ook draagt de provincie Zuid-Holland bij aan de verdere ontwikkeling van de nationale parken Hollandse Duinen en NLDelta.