Biesboschbezoekers delen mooiste momenten

De maand mei is uitgeroepen tot Biesboschmaand. Waarom? De natuur komt dan letterlijk weer tot bloei! Net als alle activiteiten die er worden georganiseerd in het Nationaal Park en de regio. Met de actie “De Biesbosch in Mij” roept Nationaal Park De Biesbosch, in samenwerking met haar partners, alle natuurliefhebbers en Biesboschbezoekers op om persoonlijke Biesboschbelevenissen te delen. Door foto’s te uploaden via www.debiesboschinmij.nl maken deelnemers kans op de publieks- of vakjuryprijs.

Bezoekers zelf zetten belangrijk natuurgebied beter op de kaart
De regio rondom Nationaal Park De Biesbosch is het bezoeken waard, want er is genoeg te beleven. Niet alleen voor waterratten of vogelspotters, maar ook voor stadsnomaden die willen ‘onthaasten’ in het weekend. Zij huren bijvoorbeeld met vrienden of het gezin een fluisterbootje en ontdekken het hart van de Biesbosch vanaf het water. Deze belevenissen worden immers het beste in beeld gebracht door de bezoekers zelf! Met de campagne ‘De Biesbosch in Mij’ tonen bezoekers zo tevens ‘De Biesbosch in mei’. Daar kleeft bovendien een wedstrijdelement aan. De hoofdprijs? Iets waar elke natuurliefhebber van droomt: een exclusieve dag op pad met de (bij velen reeds bekende) Biesboswachter Thomas!

Thomas van Es, boswachter Staatsbosbeheer:
“Ik ben blij met deze campagne en hoop dat hierdoor de diversiteit van De Biesbosch tot mensen doordringt! Mijn favorieten van dit mooie seizoen? Jonge zeearenden zijn net uit hun ei gekropen en in de beverburchten worden nu jongen geboren. De maand mei is verreweg de beste periode om een glimp op te vangen de bever, Europa’s grootste knaagdier. Wat hulp is hierbij soms handig, daarom organiseren wij speciale bevertochten.”

De Biesbosch in mei, mij en jou!
In en rondom De Biesbosch is er voor iedereen een avontuur te beleven. De campagne “De Biesbosch in Mij” brengt dit voor het voetlicht, onder andere met de website www.debiesboschinmij.nl die is onderverdeeld in twee delen: “De Biesbosch in mei” en “De Biesbosch in mij”. Op eerstgenoemde pagina ontdekt de bezoeker alle evenementen in en rondom De Biesbosch in mei (en daarna). Je maakt er bijvoorbeeld een rondvaart of zwerftocht door het Nationaal Park, geniet van een heerlijke picknick of beter nog, combineert ze voor een complete Biesboschbelevenis! Op laatstgenoemde pagina kunnen deelnemers hun foto uploaden, delen en andere foto’s bekijken en beoordelen. ‘Hoe ziet De Biesbosch in jou eruit?’ is hierbij de centrale vraag. Deelnemers uploaden hun leukste selfie, mooiste natuurfoto of actiefoto gemaakt in of rondom De Biesbosch en geven daarbij een korte omschrijving.

Publieks- en vakjuryprijs
Naast eeuwige roem winnen de fotografen van de beste foto’s mooie prijzen. De Biesboschfoto met de meeste stemmen wint de publieksprijs: een fotoworkshop natuurfotografie, lunch en rondvaart in de Biesbosch voor twee personen. Een vakjury bestaande uit o.a. Nicole van Balkom (Just4moments fotografie) en Fran van de Bogaert (MOTI, Museum of the Image) selecteert drie foto’s. Deze wacht een publicatie en een expositie in de Biesbosch Bezoekerscentra. De maker van de beste foto volgens de vakjury wint daarnaast een exclusieve en geheel verzorgde dag op pad voor twee personen met Biesboswachter Thomas van Staatsbosbeheer! Tijdens de actie worden er bovendien wekelijks nog andere prijzen weggegeven, waaronder een rondvaart met de Zilvermeeuw door de Biesbosch, een tocht met de fluisterboot in Hank, boothuur vanuit Drimmelen, een fotoworkshop met roofdieren en een kanotocht voor twee personen. Genoeg reden dus om de Biesbosch binnenkort te bezoeken!