#Blijfthuis, óók met mooi weer

Met een zonnig paasweekend voor de deur roepen wij op om niet naar de Biesbosch te komen. Dit voor het gezamenlijke doel: beperken van de verspreiding van het Coronavirus.

De afgelopen weken was het rustiger dan normaal in de Biesbosch op een mooie lentedag. We hebben gemerkt dat veel mensen zich houden aan de landelijke richtlijn ‘blijf thuis’. Toch merken we met het mooie weer dat het nog te druk is in een aantal recreatiegebieden in de Biesbosch. Helaas is het nodig geweest om maatregelen te nemen en bepaalde gebieden af te sluiten om de toestroom van bezoekers te beperken.

De bezoekerscentra in Nationaal Park De Biesbosch en de horeca zijn gesloten. Uit voorzorg zijn ook vogelhutten, uitkijktorens en paalkampeerterreinen afgesloten. De landelijke overheid en de regionale veiligheidsregio’s hebben de regie in de strijd tegen het Coronavirus. Burgemeesters kunnen besluiten natuurgebieden, toegangswegen of parkeerplaatsen af te sluiten. Wij hopen dat het niet nodig is: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Hopelijk kunnen we binnenkort weer volop van de Biesbosch genieten!

#blijfthuis

Voor informatie over maatregelen door Staatsbosbeheer, kijk op https://www.boswachtersblog.nl/biesbosch/