Natuurbeheer

Natuurbeheer is inherent aan een Nationaal Park en van groot belang voor de gehele Biesbosch. Het is er in de eerste plaats voor de natuur zelf: voor nu en voor de toekomst. Daarnaast is dit beheer om recreatieve doeleinden van belang. Ook voor jullie, de bezoekers! Zo is en blijft dit bijzondere gebied bestaan, voor iedereen om van te genieten.

Natuur voor iedereen!

Staatsbosbeheer beheert in totaal ruim 265.000 hectare Nederlandse natuur. Dat is een grote verantwoordelijkheid en een groot trots! Naast beheer draagt Staatsbosbeheer belangrijke kennis over, onder andere via de boswachters. Ze heten iedereen van harte welkom om de natuur te beleven. Maar liefst 92 procent van de beheerde natuurgebieden is vrij toegankelijk! Voor de resterende 8 procent geldt dat deze natuur te kwetsbaar is en daardoor niet of nauwelijks te bezoeken: een maatregel in het teken van goed natuurbeheer!

Samenwerken

Om de doelstellingen en ambities op het gebied van natuurbeheer te realiseren heeft Staatsbosbeheer de steun nodig van de overheid en de bevolking. Er wordt daarom gezocht naar een optimale samenwerking met bewoners van de regio, bezoekers, politiek, bestuur en het bedrijfsleven. Duurzaamheid is daarbij het uitgangspunt: ook toekomstige generaties moeten deze natuur kunnen beleven en van De Biesbosch kunnen genieten!

Wil je meer weten over het werk en de doelstellingen van Staatsbosbeheer? Bezoek de website!

Foto: boswachters Thomas en Jacques