Deeneplaat ontsloten voor wandelaars!

Op woensdag 23 september is de nieuwe voetgangersbrug die de Hooge Hof met de Deeneplaat verbindt officieel geopend. Hiermee is de voormalige griend Deeneplaat ook over land bereikbaar geworden.

Het gebied ten zuidwesten van de Spieringsluis is enkele jaren geleden heringericht in het kader van Ruimte voor de Rivier. In de voormalige polders Jantjesplaat en Hooge Hof zijn wandelpaden aangelegd. Tot nu toe ontbrak een verbinding met de wandelpaden op de Deeneplaat, ten zuiden van de Hooge Hof.

Symbolische ontsluiting
Op initiatief van Vereniging Te Voet is deze verbinding nu gerealiseerd. Hiermee is een groot nieuw wandelgebied in de Biesbosch ontsloten voor mensen die een flinke wandeling willen maken.

De brug werd geopend door de Werkendamse wethouder Wim de Jong en boswachter Jacques van der Neut. Samen droegen zij een lint over de brug, waarmee zij de toegang symbolisch ontsloten.

De brug kwam tot stand met financiƫle steun van het Biesbosch Streekfonds, Te Voet, Staatsbosbeheer en de Gravin van Bylandtstichting.

Publiekswandeling op zaterdag 26 september
Te Voet organiseert op zaterdag 26 september een publiekswandeling om de ingebruikname van de brug naar de Deeneplaat te vieren, en het Biesboschgevoel voor de wandelaar te ontsluiten.

Vertrek geleide wandeling: 12.30 uur op de Parkeerplaats bij de Spieringsluis (net voorbij de horeca). De tocht is 15 km lang en loopt via Jantjesplaat en Hooge Hof naar de Deeneplaat, drie gebieden in de zuidwestelijke Biesbosch met elk een andere uitstraling. De terugweg gaat via een andere route. Er is ook een routefolder gemaakt. Wie de route op eigen gelegenheid wil lopen kan zaterdag tussen 11.00 en 12.30 uur de routefolder afhalen bij de P Spieringsluis.

Download kaartje wandelroute Deeneplaat

20150923_155408