Dordtse kinderen springen op groen

Dinsdag 30 september vond de feestelijke kick-off plaats van het nieuwe programma Groen doet goed. 450 Dordtse basisschoolleerlingen kregen een voorproefje van het gratis sportieve en educatieve programma dat georganiseerd wordt in de Biesbosch. Wethouder Rik van der Linden trapte de dag officieel af en gaf daarmee het startschot voor anderhalf jaar bomvol groene activiteiten.

Van touwtrekken tot waterdiertjes zoeken en van steppen tot het proeven van natuurlijk lekkers, dit alles stond vandaag op het programma van de kick-off van Groen doet goed op en rondom het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De kick-off presenteerde in het klein het programma van de komende gratis activiteitendagen in de Biesbosch. Het prachtige natuurgebied werd door Dick Verheijen, directeur Nationaal Park de Biesbosch, nog extra spannend gemaakt toen hij de kinderen vertelde dat er naast al die activiteiten ook nog dieren als de zeearend te spotten zijn. De leerlingen genoten met volle teugen en het voorproefje smaakte al snel naar veel meer. Vol enthousiasme renden ze van de ene naar de andere activiteit om na afloop volmondig te beamen dat de natuur eigenlijk super leuk is. Het programma voor de komende activiteitendagen kon dan ook op flink wat enthousiasme rekenen “Ik kan niet kiezen, mag ik naar allemaal?”.

Alle kinderen uit Dordrecht mogen meedoen aan de gratis activiteiten in de Biesbosch. 11 oktober staat er een sportieve steptocht en een spannende beverspeurtocht op het programma. Ook op 13 december en 14 februari wordt er allerlei leuks georganiseerd. De kinderen moeten zich, om deel te nemen, alleen vooraf even aanmelden via Weizigt.

Groen doet goed Dordrecht heeft als doel kinderen kennis te laten maken met de natuur. Het programma wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick. Alle informatie over het programma en het aanmelden voor de activiteiten staat op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.