Marketing en huisstijl

Biesbosch Huisstijl
Als gastheer kun je gebruik maken van de huisstijl van de Biesbosch.
Het zijn elementen die je makkelijk kunt gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld je eigen huisstijl. De belangrijkste elementen zijn het kleurenpalet en de pictogrammen.
Met vragen over de huisstijl kun je terecht bij Marianne den Braven

Kleurenpalet
Voor elke hoofdpoort van de Biesbosch (Biesboschcentrum DordrechtBiesboschcentrum Drimmelen en het Biesbosch MuseumEiland) is een kleurenpalet samengesteld. Daarnaast is er een algemeen kleurenpalet voor drukwerk. De gebruikte kleuren hebben allemaal een Biesbosch-benaming. Het staat je vrij om zelf nieuwe combinaties uit de kleurenpaletten te maken die passen bij jouw bedrijf. Bij de kleuren staan de kleurnummers.

Pictogrammen
Er zijn meer dan 50 verschillende pictogrammen speciaal ontworpen voor de Biesbosch. Ze staan bij elkaar in een zipmap via Dropbox die je zelf kunt downloaden en openen. Als je de map geopend hebt zie je van elk pictogram verschillende versies in verschillende bestandsformaten. Je mag ze vrij gebruiken voor bijvoorbeeld eigen kaartmateriaal, bewegwijzering in en om je bedrijf enz. Zoek je een pictogram dat er niet bij staat? Geef ons een seintje, dan kunnen we het misschien toevoegen.

Marketinggids
Wil je meer inzicht in de leefstijlen van bezoekers? Zoek je handige tools voor promotiedoeleinden? Of wil je weten hoe je mee kan doen in de promotie van de Biesbosch? Download dan hier de Biesbosch Marketinggids.

Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd – Leefstijlvlinder
Het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van vrije tijd, toerisme en recreatie. Op basis van de Leefstijlvinder heeft het bureau infosheets gemaakt op het gebied van horeca, verblijfsaccommodaties en erfgoed. De Leefstijlvlinder kent 7 doelgroepen: Avontuur-, Plezier-, Harmonie-, Verbindings-, Rust-, Inzicht en Stijlzoekers. In onderstaande factsheets laten zij met behulp van foto’s en teksten zien waar deze 7 doelgroepen in hun vrije tijd behoefte aan hebben als het gaat om horeca, verblijfsaccommodaties en erfgoed.
Horeca
Verblijfsaccomodaties
Erfgoed