Genomineerden kunstproject Baanhoekweg Biesbosch

De Baanhoekweg in Dordrecht wordt de oprijlaan naar de Hollandse Biesbosch. Met dit uitgangspunt nodigde Stichting voor de Werkplaats kunstenaars uit om een ideeschets te maken voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Uit de 61 inzendingen zijn er drie kunstenaars genomineerd.

 De selectiecommissie, bestaande uit het Dordrechts Museum, Gemeente Dordrecht, bewoners, Cirkellab, Uitvoeringscoalitie Waterdriehoek en Nationaal Park De Biesbosch stonden voor een grote uitdaging met ruim 60 inzendingen. Na intensief overleg zijn de volgende kunstenaars genomineerd: Mirte van Laarhoven & Bruno Vermeersch met ‘Bevroren Bos’, Dieke Venema met ‘Speurend naar de Biesbosch’ en Wessel van Beerendonk & Lucas van Hall van Studio Rap met ‘De Biesbosch Experience’.  Zij mogen de schetsontwerpen verder uitwerken. De ambitie is om begin 2021 het kunstwerk te onthullen.

Het doel van het project is om bruggen te bouwen tussen natuur, cultuur, bewoners, bezoekers en bedrijven. Het kunstproject versterkt de uitstraling van de Baanhoekweg als oprijlaan naar Nationaal Park de Biesbosch. De Baanhoekweg is 4,4 kilometer lang en komt uit in de Hollandse Biesbosch.