Gift DSN voor Beleef en Geef De Biesbosch Fonds

Firma DSN Office Design en Supplies uit Dordrecht heeft een bedrag van € 1125,- geschonken aan het Beleef & Geef De Biesbosch Fonds. De gift is het resultaat van een inzamelactie van oude kantoorstoelen. Het geld zal besteed worden aan welkomst-informatieborden in het kader van voorlichting over vaargedrag in de Biesbosch.

Tony van den Diepstraten, Biesbosch-ondernemer en bestuurslid van het Biesbosch Fonds, ontving een cheque van € 1125,- uit handen van Reinier Holster van de firma DSN. In een toelichting op de gift schetste Arjen Holster de duurzame filosofie van het familiebedrijf DSN, dat al sinds 1926 in Dordrecht is gevestigd. In producten en bedrijfsvoering is het bedrijf voortdurend bezig met verduurzaming.

Zo heeft DSN een bureaustoel van het merk Comforto in huis die voor 64% uit gerecycled materiaal bestaat en voor 95% recyclebaar is. De stoel heeft het Greenguard keurmerk gekregen, een internationaal duurzaamheidslabel. Met een inzamelactie van oude stoelen bij de aanschaf van deze duurzame stoel, wil DSN bewustwording creëren bij bedrijven. Je moet oude spullen immers niet zomaar weggooien als onderdelen ervan hergebruikt kunnen worden. Daarom stortte DSN voor elke ingeleverde oude bureaustoel € 25 in het Beleef & Geef De Biesbosch Fonds.

Waarom nou juist een gift aan de Biesbosch? De neven Arjen en Reinier Holster zijn het erover eens: ze varen met hun bootje regelmatig van Dordrecht naar gebieden verder weg, maar de Biesbosch is toch de mooiste achtertuin die er is.

In zijn dankwoord zei Van den Diepstraten heel blij te zijn met de gift. Het Beleef & Geef de Biesbosch Fonds is opgericht door Biesbosch-ondernemers die hun gasten een vrijwillige bijdrage voor het fonds vragen. De gift van DSN is de grootste casinoplay gift tot nu toe uit een eenmalige actie van een ondernemer in de regio.

Thomas van der Es, boswachter van Staatsbosbeheer en aanwezig namens Nationaal Park De Biesbosch, benadrukte hoe belangrijk het is om bezoekers te wijzen op de spelregels die in de Biesbosch gelden. Als je dit doet op het moment dat ze de Biesbosch in varen, bijvoorbeeld bij de sluizen, kun je overlast in het nationaal park voorkomen. Hij is daarom blij met de bestemming van de gift door het fonds.

Het streven is om bij de start van het vaarseizoen in 2016 de borden te plaatsen.