Gratis bus naar Groen doet goed

Op zaterdag 13 december vindt de tweede activiteitendag plaats van Groen doet goed. Alle Dordtse kinderen zijn die dag van harte uitgenodigd om deel te nemen aan twee verschillende, gratis activiteiten in het groen. Vanaf Duurzaamheidscentrum Weizigt zal een gratis bus rijden om de kinderen die dat willen, naar de Biesbosch te brengen.

Kokkerellen met lekkers uit de natuur en struinen door het groen tijdens het Pietje Pijlspel, dat staat er zaterdag 13 december op het programma van de tweede activiteitendag van Groen doet goed. Beide activiteiten worden zowel ’s ochtends als ’s middags georganiseerd en zijn gratis toegankelijk voor Dordtse kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Om de activiteiten nog gemakkelijker bereikbaar te maken, zet Groen doet goed die zaterdag een gratis bus in. Deze zal om 09.30 uur vertrekken vanaf Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30, en om 15.30 uur daar ook weer terugkeren. Om zeker te zijn van een plaats in de bus moet vooraf wel even gereserveerd worden. Per kind mag ook 1 volwassene meerijden. Kinderen die meerijden, nemen automatisch deel aan beide activiteiten en worden gevraagd een lunchpakketje mee te nemen. Kom je op de fiets of met de auto? De activiteiten starten ’s ochtends om 10.00 uur en ’s middags om 13.00 uur bij StayOkay (Kokkerellen) en het Biesboschcentrum (Pietje Pijlspel). Aanmelden voor de activiteiten en/of een plek in de bus kan via em.baars@dordrecht.nl of telefonisch via 078-770 8200.

Groen doet goed is een nieuw programma in Dordrecht dat kinderen kennis laat maken met de natuur door middel van gratis sportieve en educatieve activiteiten in de Biesbosch. Het programma wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick. Alle informatie over het programma en het aanmelden voor de activiteiten staat op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.