Toegankelijkheid minder validen

Hoewel de Biesbosch op sommige plekken dichtbegroeid en een ruige wildernis is, is het natuurgebied ook voor mensen in een rolstoel goed toegankelijk. Wie er met een rolstoel op uit wil in De Biesbosch heeft diverse mogelijkheden, vervoersmiddelen en paden tot zijn beschikking. 

Bezoekerscentra

De bezoekerscentra in de Biesbosch zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.  Zij kunnen hier dus ongehinderd een tentoonstelling bekijken of meer informatie opvragen over het gebied.

Rondvaartboten

De meeste rondvaartboten zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel, maar niet allemaal. Meld bij reservering altijd dat er iemand in een rolstoel bij is, dan voorkom je teleurstellingen.

Wandelpaden

Rondom Biesboschcentrum Dordrecht zijn verharde paden die goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Ook in de Noordwaard rondom de Spieringsluis maak je een mooie tocht (5 km) met rolstoel over de verharde (fiets)paden.

Zelf varen

Bij Biesboschcentrum Dordrecht huur je een fluisterbootje voor acht personen: de Balsemien. Deze is speciaal ontworpen voor mensen in een rolstoel. Het bootje is daarnaast goed vanuit een rolstoel te besturen. Daarnaast is er nog plek voor twee mensen in een rolstoel en vijf andere personen.