Kinderen springen de herfst in tijdens ‘Groen doet goed’

De ‘Groen doet Goed’ familiedag was donderdag 20 oktober een groot succes met bijna 150 deelnemers. Op deze dag is er een speciaal activiteitenprogramma georganiseerd in de Hollandse Biesbosch voor kinderen vanaf de leeftijd 4 tot met 12 jaar die met vriendjes en familie gratis konden deelnemen.

Gedurende de dag werden er verschillende buitenactiviteiten georganiseerd. In de ochtend werd de ‘Vogeltocht’ georganiseerd waarbij er met Biesboschgidsen naar typische Biesboschvogels werden gespeurd. Ook kon er meegewandeld worden met de excursie ‘Herfst…daar ben je!’. Tijdens de wandeling ontdekten kinderen hoe de herfst de natuur doet veranderen en wat dat voor planten en dieren betekent.

Tussen de middag werd het herfstthema voortgezet met een speciale biologische seizoenslunch bij StayOkay. Bij het Biesboschcentrum was de schaapsherder met zijn kudde aanwezig waarbij kinderen konden ontdekken hoe het is om schaapsherder te zijn en hoe zijn honden de kudde bij elkaar houdt.

Ook in de middag werd de ‘Vogeltocht’ georganiseerd en ging er een sportieve speurtocht ‘Ontdek de Biesbosch’ van start. Stichting Hattrick had een spannende fotospeurtocht uitgestippeld langs allerlei sportieve maar ook lekkere activiteiten, verzorgd door de Dienst Gezondheid & Jeugd. Groen doet goed Dordrecht wil niet alleen laten zien hoe fijn het is om buiten te spelen, maar jong én oud ook laten ontdekken hoe lekker en bijzonder eten recht uit de natuur is. Veertien verschillende locaties leidden de deelnemers uiteindelijk weer naar het Biesboschcentrum waar de dag afgesloten werd met een lekker stuk fruit.

Sinds de zomer van 2014 geeft Groen doet goed Dordrecht door middel van een educatief en sportief activiteitenprogramma invulling aan het provinciale programma Groen doet goed. De thema’s beleven, bewegen en eten worden in elke activiteit, speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud, verwerkt zodat kinderen optimaal ervaren hoe leuk én gezond het is om buiten te zijn. Alle informatie over Groen doet goed Dordrecht is te vinden www.weizigt.nl/groen-doet-goed.

 

Foto: Jeroen Niemeijer