Leuke activiteiten tijdens de ‘Week van Ons Water’

Tijdens de landelijke ‘Week van Ons Water’ van 12 t/m 19 oktober 2016 worden door heel Nederland leuke en leerzame activiteiten georganiseerd in het thema water. Ook in Nationaal Park De Biesbosch is veel leuks te beleven, zoals op 16 oktober a.s. de ‘Wetlandvaartocht’ vanuit Biesboschcentrum Dordrecht en de ‘Biesbosch Beleving’ bij Biesbosch MuseumEiland in Werkendam.

Ga mee met de ‘Wetlandvaartocht’ en vaar met de open fluisterboot naar het natuurgebied Kort en Lang Ambacht/ De Ruigten Bezuiden den Peerenboom waar de dijk vanaf de rivier de Merwede in het kader van het project ‘Natuurontwikkeling Sliedrechtse Biesbosch’ is doorgestoken. Daar ga je van boord voor een wandeling onder leiding van een gids(en) die vertelt over het belang van waterbeheersing en getijdewerking. Daarna vaar je verder en stap je aan land bij het Katse Gat voor een wandeling van ongeveer 45 minuten langs de rivier de Merwede. Aan boord is er koffie/ thee met een Beverkoek. Stevige wandelschoenen en een lange broek worden aanbevolen.

Ontdek met de ‘Biesbosch Beleving’ hoe je spelend in ondiep water de Biesbosch delta van dichtbij kunt beleven.
De Biesbosch Beleving is een maquette van 30 x 30 meter, waarin de plattegrond van de Biesbosch in reliëf is vorm gegeven. Compleet met dijken, polders, kreken en wisselende waterstanden. Vanaf de groene daken van het museum stroomt water de maquette in. Een tweede stroom water wordt vanaf de andere kant de maquette ingebracht. Met schuifjes en sluisjes kunnen de kinderen de waterstromen beïnvloeden. Na een tijdje stroomt het water de maquette weer uit en zakt het ‘tij’. Neem voor de zekerheid je regenlaarzen mee anders krijg je zelf natte voeten!

Klik hier voor meer informatie of het volledig overzicht van de activiteiten.

Aanmelden wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen. Klik hier voor de gegevens van de bezoekerscentra.