Natuurcursus voor mensen met een verstandelijke beperking

Onder de noemer ‘Samen de natuur in’ organiseert Nationaal Park De Biesbosch activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking die de natuur in willen. Op zaterdag 15 maart start voor deze groep een natuurcursus in Biesboschcentrum Dordrecht.

Een natuurcursus op maat, die voorziet in de behoeften van mensen met een verstandelijke beperking die van de natuur houden. In tien cursuslessen worden belangrijke aspecten van de natuur belicht, zoals water, bomen en dieren. Elke les duurt drie uur. Volgens een vast stramien wordt het onderwerp behandeld tijdens een kringgesprek, bij een thematafel, met een wandeling met opdrachten en met een videofilm.

De bijeenkomsten vinden plaats in en rond Biesboschcentrum Dordrecht. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren gidsen van de Vereniging Vrijwilligers Hollandse Biesbosch. Iedere cursist krijgt een cursusboek met eenvoudige tekst, foto’s pictogrammen en tekeningen. Daarin wordt vaak enthousiast huiswerk gemaakt, gekleurd en geschreven. En na een succesvolle cursus is er natuurlijk ook een diploma.

De natuurcursus start op zaterdag15 maart en op zaterdag 1 november vindt de diploma-uitreiking plaats. De lessen vinden één keer per maand plaats op zaterdagmiddag. De cursus bestaat uit 10 lessen en kost € 90,-.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de cursuscoördinator Robert van Andel, T 06-523 00 511. Mailen kan ook: sdni@vvhbiesbosch.nl