Nieuwe Biesboschgidsen gezocht!

Altijd al schoolgids willen worden in De Biesbosch? In februari 2023 start een nieuwe schoolgidscursus. De opleiding wordt georganiseerd door IVN in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Biesboschcentrum Dordrecht. Het cursusprogramma is gericht op het vergroten van de natuurkennis van De Biesbosch. Daarnaast staan didactische vaardigheden centraal binnen de opleiding.

Als schoolgids in NP De Biesbosch lever je een bijdrage aan een van de ruim 15 verschillende schoolprogramma’s die vanaf verschillende toegangspoorten in De Biesbosch starten. Jaarlijks nemen zo’n 5.000 scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs deel aan een Biesbosch-excursie.  Uitgangspunt bij deze excursies is verwonderen en het ontdekkend leren. Natuurbeleving staat daarbij voorop. Als speciaal hiervoor opgeleide schoolgids begeleid je groepen bij hun ontdekkingstocht door dit unieke Nationaal Park. We zouden graag willen dat alle scholen uit omgeving het bezoek aan de Biesbosch in hun vaste programma op gaan nemen. Om de scholen goed te kunnen ontvangen en begeleiden zoekt NP De Biesbosch naar nieuwe schoolgidsen.

In februari start Nationaal Park De Biesbosch met een cursus ‘Schoolgids’. In 6 bijeenkomsten en een stage leer je in een half jaar tijd hoe je een groep kinderen op een leuke en leerzame manier kunt leren over de natuur. Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. De schoolgidscursus bestaat uit in totaal zes bijeenkomsten en loopt van februari tot en met april 2023. De cursus vindt plaats op een dinsdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur op de volgende data: 14 februari, 28 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april en 18 april.

Cursusdagen worden afwisselend aan de Brabantse en de Hollandse kant van De Biesbosch gehouden, met als locatie het Biesboschcentrum Dordrecht of het Biesboschmuseumeiland in Werkendam. Het aantal plaatsen voor de opleiding tot schoolgids is beperkt. Aan de cursus kunnen 30 personen deelnemen. Na aanmelding volgt een intakegesprek met Staatsbosbeheer of Biesboschcentrum Dordrecht dat plaatsvindt op maandag 6 februari tussen 13.00 en 16.00 uur.
Na afronding van de cursus kunnen deelnemers zelfstandig een van de schoolprogramma’s begeleiden die op doordeweekse dagen plaatsvinden in De Biesbosch.

Aanmelden 
Heb je interesse? Je kunt je tot en met 29 januari a.s. aanmelden op www.ivn.nl/schoolgidsencursus-biesbosch of via een mail naar w.ruis@ivn.nl