Nieuwe Dordtse Biesbosch

Aan de rand van de stad Dordrecht vind je een nieuw stukje Biesbosch: de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Een 530 hectare groot natuur- en recreatiegebied, grenzend aan de Nieuwe Merwede.

Je kunt er volop wandelen en fietsen. Stippel je eigen route uit en wandel of fiets van baken naar baken. Verder kun je er paardrijden, vogels spotten, picknicken of gewoon lekker relaxen.

Er is een dagrecreatieterrein met parkeerplaats, een picknickplaats, een boomgaard en een uitzichtpunt op de hevel bij Oosthaven. Vanaf de hevel heb je aan de ene kant je zicht op de rivier en aan de andere kant op het natuur- en recreatiegebied. Vanuit de Nieuwe Dordtse Biesbosch bereik je ook de Tongplaat, een ruig rietland met wilgenvloedbossen en veel vogels. Naast lepelaars en zilverreigers heb je daar ook goede kans om de zeearenden te zien, die hier nestelen.

Tot voor enkele jaren geleden was dit helemaal landbouwgebied. Nu heeft het een duurzaam en veerkrachtig watersysteem en vormt het een buffer tussen Nationaal Park De Biesbosch en de stad Dordrecht. De natuur- en recreatiehectares lopen in elkaar over en versterken elkaar. Het heeft een boeiende eilandhistorie met een bijzondere polderstructuur.

Klik hier voor de kaart van de Nieuwe Dordtse Biesbosch – PDF

Kijk voor informatie over de totstandkoming van de Nieuwe Dordtse Biesbosch op. www.nieuwedordtsebiesbosch.nl