Nieuwe Dordtse Biesbosch

Het Eiland van Dordrecht heeft er een stuk natuur bij: de Nieuwe Dordtse Biesbosch, een nieuw, gevarieerd natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad Dordrecht. Het gebied ontwikkelt zicht tot een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. De natuur- en recreatiehectares lopen in elkaar over en versterken elkaar.

Je kunt er volop wandelen en fietsen. Gaat u wandelen met de hond? Bekijk dan hier de hondenuitlaatkaart met de uitlaatgebieden van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.
Bekijk hier de wandelspecial en ontdek de De Nieuwe Dordtse Biesbosch. In de wandelspecial worden de highlights omschreven die je tegen komt tijdens deze twee wandelingen:
Bolbakenroute – 2.9 km
Haniasluisroute – 2.2 km
Het gebied heeft een boeiende eilandhistorie. Ontdek dit tijdens één van de fietsroutes door de Nieuwe Dordtste Biesbosch die langs bijzondere plekken en bezienswaardigheden gaan.

Of stippel je eigen route uit en wandel of fiets van baken naar baken. Verder kun je er paardrijden, vogels spotten, picknicken of gewoon lekker relaxen. Er is een dagrecreatieterrein met parkeerplaats, een picknickplaats, een boomgaard en een uitzichtpunt op de hevel bij Oosthaven. Vanaf de hevel heb je aan de ene kant je zicht op de rivier en aan de andere kant op het natuur- en recreatiegebied. Vanuit de Nieuwe Dordtse Biesbosch bereik je ook de Tongplaat, een ruig rietland met wilgenvloedbossen en veel vogels. Naast lepelaars en zilverreigers heb je daar ook goede kans om de zeearenden te zien, die hier nestelen.

Tot voor enkele jaren geleden was dit helemaal landbouwgebied. Nu heeft het een duurzaam en veerkrachtig watersysteem en vormt het een buffer tussen Nationaal Park De Biesbosch en de stad Dordrecht. De natuur- en recreatiehectares lopen in elkaar over en versterken elkaar. Het heeft een boeiende eilandhistorie met een bijzondere polderstructuur.

Klik hier voor de kaart van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.