NLDelta Biesbosch-Haringvliet door jury verkozen tot mooiste natuurgebied

31 oktober 2016

NLDelta Biesbosch-Haringvliet heeft de publieksverkiezing voor het mooiste natuurgebied van Nederland gewonnen. De vakjury heeft NLDelta Biesbosch-Haringvliet de wildcard gegeven. De andere drie winnende gebieden zijn Nationale Park Hollandse Duinen, de Veluwe en het Waddengebied. Dat heeft het ministerie van EZ vandaag bekend gemaakt bij De Wereld Draait Door. De winnende natuurgebieden krijgen een elk geldbedrag van 300.000 euro en ondersteuning om het (inter-)nationaal verder op de kaart te zetten en toe te groeien naar een Nationaal Park van Wereldklasse.

Dick Verheijen, directeur Parkschap Nationaal Park De Biesbosch – samen met Staatsbosbeheer en de partners van het Droomfondsproject Haringvliet de initiatiefnemers van NLDelta Biesbosch-Haringvliet: “We zijn ontzettend blij! Enorm veel mensen en organisaties hebben bijgedragen aan dit succes. Van de openwaterzwemmers tot de boswachters, inwoners van de steden en dorpen tot de partners in de regio en bestuurders. Daar zijn we iedereen dankbaar voor! Niet eerder hebben we met zoveel mensen en organisaties de trots die we hebben voor dit unieke natuurgebied kunnen delen. Het heeft de hele regio veel energie gebracht en we gaan nu in volle vaart verder om de ambities uit ons bidbook te realiseren.”

De natuur is de echte winnaar!
De échte winnaar van de publieksverkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland is de natuur. Het is lang geleden dat er zoveel mensen zich zo hard hebben gemaakt vanuit hun trots, hun verbinding en hun liefde voor de veelheid aan natuur in ons kleine landje. De initiatiefnemers van NLDelta Biesbosch-Haringvliet hopen dat alle partners en stemmers van deze verkiezing de komende jaren zich met dezelfde verve blijven inzetten voor de Nederlandse natuur en de beleving ervan.

In de startblokken
De kandidatuur van NLDelta Biesbosch-Haringvliet wordt breed gedragen. Landelijke natuurorganisaties, lokale en regionale overheden, belangengroepen en het bedrijfsleven steunen de inzending. Vanuit dit brede draagvlak staan de initiatiefnemers in de startblokken om aan de slag te gaan om de ambities uit het bidbook te realiseren. Vanuit alle succesvolle netwerken die er al zijn, worden vertegenwoordigers uitgenodigd om zitting te nemen in de regietafel NLDelta Biesbosch-Haringvliet om de uitvoering van het actieprogramma 2016-2018 aan te jagen.