Opblaasbare reuzenbever gestolen uit de Biesbosch

De grote opblaasbare Biesbosch-bever die op Koningsdag in Dordrecht meevoer in de Grande Parade, is gestolen. De enorme bever werd ontvreemd uit de opslag van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch aan de Baanhoekweg in Dordrecht.

In de nacht van 4 op 5 november 2015 braken onbekenden een schuur, twee zeecontainers, een brandstofkluis en een magazijn open. Ze maakten diverse gereedschappen, bouwmaterialen, jerrycans met brandstof en twee aanhangwagens buit. Daarnaast werd de grote opblaasbare bever gestolen, waarmee Nationaal Park De Biesbosch zich tijdens Koningsdag 2015 aan de Koning en zijn familie presenteerde.

De opblaasbare bever werd speciaal ontworpen voor Koningsdag in opdracht van Parkschap en Staatsbosbeheer en werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van KIWA Nederland. De bever is het icoon van Nationaal Park De Biesbosch en dit reuzenexemplaar wordt gebruikt voor de promotie van het gebied bij evenementen en speciale gelegenheden. Zo werd hij 2015 ingezet bij de opening van het nieuwe Biesbosch MuseumEiland in Werkendam en nam hij een prominente plaats in bij de landelijke en regionale premières van de film Holland, Natuur in de Delta.

“Wie gaat er nu aan de haal met een bever van 11 bij 4 meter? Wat moet je ermee? Het is geen springkussen! De bever is een belangrijk promotiemiddel voor de Biesbosch en met het verdwijnen ervan derven wij aanzienlijke inkomsten. Een schadepost van tienduizenden euro’s”, aldus Dick Verheijen, directeur Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

Wellicht hebben de dieven de bever ergens gedumpt. De bever was verpakt in een grijze hoes met rits ter grootte van een reiskoffer. De politie vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien of die weten waar de bever of de andere gestolen goederen zich kunnen bevinden, te bellen met 0900-8844 (vragen naar politie Rotterdam) of dit te melden via ‘Meld Misdaad Anoniem’ op 0800-7000. Ook kan men voor melding gebruik maken van het tipformulier op de website 10top-casinos van politie: www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html

Bever Koningsdag 2015      Bever bij premiere Holland film