Open Dag Nieuwe Dordtse Biesbosch – 25 mei

Ervaar en beleef de Nieuwe Dordtse Biesbosch tijdens de Open Dag op 25 mei. Maak kennis met dit nieuwe en unieke natuur- en recreatiegebied. Er zijn diverse leuke activiteiten voor iedereen.

De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats bij de parkeerplaats Oude Veerweg en Oosthaven. Gedurende de dag is er een boerenmarkt en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals onder andere suppen, yoga in de natuur en over het water rollen met een aquabal. De activiteiten worden georganiseerd in de Hania’s Polder en bij de bezinkplas (Nieuwe Merwedeweg). Vanwege de afstand pendelt het elektrische treintje van Dordrecht Tours heen en weer tussen de activiteitenterreinen.

De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een gevarieerd natuur- en recreatiegebied dichtbij de stad. Het is ongeveer 530 hectare groot en heeft een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. De bijzondere polderstructuur, de kreken, de dijken en de ligging aan de rivier maken een mooi geheel van het gebied.

Er zijn beperkte parkeermogelijkheden, het wordt daarom aangeraden om met de fiets te komen. Het volledige programma is hier te vinden.