Biespas

Word donateur van de Biesbosch!

De Biespas is het donateursprogramma van Nationaal Park De Biesbosch. Het is tevens een fysieke pas, waarmee je voordelen geniet. Met een bijdrage van minimaal  € 15,– per jaar steun je als  Biespashouder het Nationaal Park. Je draagt zo bij aan het behoud van goede voorzieningen, zoals informatieborden, wandel- en fietspaden en aanlegsteigers. Met de verkregen donaties zetten Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zich in voor de ontwikkeling, de kwaliteit en het onderhoud van het natuurgebied en de bijbehorende recreatievoorzieningen.

Voordelen

In ruil voor jouw steun geniet je als Biespashouder allerlei voordelen. Je ontvangt ieder seizoen aanbiedingen voor exclusieve Biesbosch belevenissen, zoals een tocht met de boswachter of bijzondere excursies en kortingen op onder andere bootverhuur, rondvaarten of horeca. Daarnaast krijg je regelmatig mailings met tips van de boswachter, leuke weetjes en inspiratie voor Biesbosch beleving, zoals alternatieve (wandel)routes en activiteiten met kinderen.

Blijven genieten van de Biesbosch

Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Jaarlijks zoeken tienduizenden bezoekers vertier en ontspanning in het natuurgebied. Om de Biesbosch te kunnen blijven beleven, moeten voorzieningen worden gemaakt en onderhouden. Wandelpaden en vaarroutes moeten toegankelijk blijven, aanlegsteigers moeten veilig blijven, bankjes moeten worden geplaatst en netjes blijven, borden moeten de juiste informatie bieden, routes moeten worden aangegeven en picknickveldjes worden gemaaid. Onderhoud van het gebied en behoud van voorzieningen vraagt veel aandacht én financiële middelen. Met de Biespas draag je een steentje bij om ook in de toekomst van de Biesbosch te kunnen blijven genieten.

De Biespas is voor € 15,– verkrijgbaar bij de Biesboschcentra in Dordrecht, Drimmelen, het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam en VVV’s in Dordrecht, Gorinchem, Oud-Beijerland en Oosterhout. Tevens is de Biespas online te bestellen via www.biespas.nl. Hier is ook alle informatie te vinden over de pas, de voordelen en het doel.