Vrijwilligers

De beste ambassadeurs van De Biesbosch zijn haar vrijwilligers: ze leiden per jaar duizenden bezoekers door het gebied, weten gepassioneerd over het park te vertellen en kennen het gebied vaak op hun duimpje.

In de Biesbosch zijn vele vrijwilligers actief, als natuurgids leiden ze mensen rond in het gebied, ze verzorgen educatieve programma’s voor schoolgroepen, voeren belangrijke beheerwerkzaamheden en onderzoek uit of maken prachtige foto’s. Dit doen ze vanuit de bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen, Natuurpoort Vissershang te Hank en het Biesboschmuseumeiland in Werkendam. Het Parkschap en Staatsbosbeheer Biesbosch zijn ontzettend blij met de trouwe schare aan vrijwilligers. Ze dragen bij aan een optimale Biesbosch belevenis voor bewoners, bezoekers en ondernemers en aan de realisatie van De Biesbosch toekomstvisie!


De vrijwilligersorganisaties zijn:

Biesboschgidsen worden hiervoor speciaal opgeleid en ondersteund door IVN, Staatsbosbeheer en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

Wil je je aanmelden als Biesbosch-vrijwilliger of meer informatie over de opleiding tot Biesboschgids? Neem dan contact op met:
IVN Dordrecht: w.ruis@ivn.nl
Staatsbosbeheer: biesbosch@staatsbosbeheer.nl
Parkschap NP De Biesbosch: m.de.koning@dordrecht.nl