Nieuwe Recreatie- vaarkaart de Biesbosch

Vanaf 1 april 2021 is de Recreatie- vaarkaart van de Biesbosch verkrijgbaar. Deze vaarkaart is gemaakt door Nationaal Park De Biesbosch in samenwerking met diverse partijen.

Het bijzondere aan de kaart is dat de cartograaf, Bureau Glaap, het satellietbeeld van de Biesbosch als uitgangspunt heeft genomen. Mede hierdoor is het een overzichtelijke kaart geworden. De kaart geeft voor mensen op het water de oriëntatiepunten en de vaarsnelheden weer. Ook staan er voorzieningen op de kaart zoals kano in- en uitstapplaatsen, steigers en oplaadpunten voor elektrische boten. Naast deze praktische voorzieningen, wordt er ook aangegeven waar je uit de boot kunt stappen om een wandeling te maken, horeca kan bezoeken of een vogelkijkhut kunt vinden. Op de achterkant van de kaart kom je onder andere meer te weten over de flora en fauna, vaarregels en verschillende tips.

De kaart is gratis te verkrijgen bij de bezoekerscentra in de Biesbosch (zolang de voorraad strekt). Een donatie van € 2,50 aan het Biesbosch Streekfonds is welkom. Daarmee kan dan te zijner tijd wellicht een herdruk worden gefinancierd. Ook de gastheren van de Biesbosch hebben een aantal exemplaren voor hun gasten.

Let wel op dat op dit moment niet alle bezoekerscentra en gastheren open zijn vanwege het coronavirus.

Aan deze kaart hebben meegewerkt; Evides Waterbedrijf, Staatsbosbeheer, Sportvisserij ZWN, NLDelta, Toeristische Kanobond Nederland, gemeente Drimmelen, gemeente Altena, gemeente Geertruidenberg, Watersportservice Crezée, Natuurpoort Vissershang, Diepstraten Botenverhuur, Biesbosch Watersportfederatie, Rijkswaterstaat, Kanovereniging De Biesboschbevers en Delta Safari.