Start nieuwe schoolgidsencursus

Wil jij schoolgids worden en excursies begeleiden in Nationaal Park De Biesbosch, dan zijn wij op zoek naar jou! Nationaal Park De Biesbosch is op zoek naar enthousiaste mensen met belangstelling voor de natuur, die als vrijwilliger schoolexcursies willen begeleiden in de Biesbosch. Dit kan op de locaties Biesboschcentrum Dordrecht of Biesboschcentrum Drimmelen.

Als schoolgids begeleid je educatieve programma’s voor voornamelijk basisonderwijs in het gebied rondom de bezoekerscentra. Daarnaast kun je goed omgaan met kinderen, vind je het leuk om hen te enthousiasmeren over de natuur en laat je hen een unieke ervaring in de Biesboschnatuur beleven. Tevens ben je overdag op doordeweekse dagen beschikbaar.

De cursus begint op 14 januari 2020 en bestaat uit zes dagdelen die op verschillende locaties plaatsvinden. De kosten bedragen € 60,- p.p.Klik hier voor de volledige informatie over de cursus.

Heb je interesse? Op dinsdag 10 december a.s. is er tussen 10.00-12.00 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellenden bij Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht. Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan voor 29 november a.s. een mail naar w.ruis@ivn.nl met je persoonlijke gegevens, je leeftijd en je motivatie. Ook willen we graag iets weten over je kennis van de natuur en de Biesbosch, je eventuele ervaring met kinderen en je beschikbaarheid. Geef ook aan vanaf welke locatie je vooral wil gidsen, Dordrecht of Drimmelen.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je uitgebreidere informatie over het gidswerk en maken we nader kennis met elkaar. Op basis hiervan besluiten we of je aan de cursus deel kunt nemen.

Deze cursus wordt georganiseerd door Nationaal Park De Biesbosch, Staatsbosbeheer en IVN.