Evenementen

Jaarlijks zijn er diverse evenementen te bezoeken in De Biesbosch, vaak gekoppeld aan de seizoenen of aan de historie van De Biesbosch. Hieronder staan een aantal vaste evenementen uitgelicht. Bekijk voor een actueel overzicht de activiteitenkalender.

Lammetjesdag

Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht, gratis toegankelijk
Dit evenement is typisch voor het voorjaar. Neem een kijkje in de schaapskooi in de Hel- en Zuilespolder om de pasgeboren lammetjes in de boerderijschuur te bewonderen én te aaien.  Vergeet niet je camera mee te nemen voor een leuke lente selfie met een lammetje! Tijdens de Lammetjesdag staan vanzelfsprekend de lammetjes centraal en de herder vertelt je dus alles over de schaapskudde: hoe ze verzorgt worden, wat ze eten en nog veel meer. 
De route (van ca. 1 km) naar de schaapskooi wordt vanaf Biesboschcentrum Dordrecht met bordjes aangegeven. Maak een prachtige voorjaarswandeling door het weidegebied, luister naar de kwetterende vogels en zie de natuur in voorjaarsbloei!

Schaapscheerdersfeest

Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht, gratis toegankelijk
Tijdens het Schaapscheerdersfeest zie je hoe de schapen van de schaapskooi in de Hel- en Zuilespolder in de Hollandse Biesbosch van hun ‘vlies’ (schapenvacht) worden ontdaan. Wat gebeurt er met die vacht? Schapenwol kan gesponnen worden tot draad! Ontdek het zelf bij de demonstraties spinnen en weven. Een Dordtse weefclub organiseert workshops voor kinderen die onder andere mooie dingen van vilt mogen maken.

Verhuur evenemententerrein(en)

Wil je zelf een evenement of festiviteit organiseren? In het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch zijn er diverse evenemententerreinen te huur. Download hier meer informatie over het huren en de tarieven of neem contact op. 
In de Biesboschregio worden vele evenementen, braderieën en markten georganiseerd. Kijk op www.beleefdebiesbosch.nl voor alle evenementen in en om De Biesbosch.