Excursies

In het buitenland boeken we de avontuurlijkste excursies, terwijl ons eigen land nog zoveel ‘onontdekt’ moois te bieden heeft. Het is tijd om De Biesbosch te ontdekken! Vaar langs wilgenvloedbossen, kano door kronkelende kreekjes en fiets door de weidse landschappen met weides vol watervogels. Ga op bevertocht of voor dag en dauw vogelspotten. Hoor je dat? De vele vogels, het kabbelen van water. De Biesbosch beweegt en is een belevenis, klaar voor jou om te ontdekken!

Excursies
 in De Biesbosch

Natuurlijk kan je alleen De Biesbosch in, zelf op ontdekkingstocht. Natuurlijk zie je meer met een Biesboschgids of boswachter aan je zijde. Ze weten waar te kijken en hebben een verhaal bij alles wat ze zien. Zo wordt een wandeling door de natuur een heel andere beleving. Laat je dus eens leiden door dit prachtige gebied!

Vogels

Kies voor een excursie gericht op vogels: De Biesbosch is één van de rijkste watervogelgebieden van Nederland. De zilverreiger, fuut, blauwborst en ijsvogel zijn op verschillende plekken in het Nationaal Park te zien. En vergeet de zeearend niet! Wist je dat deze vogel naar zijn prooi speurt, zelfs tussen de honderden foeragerende ganzen?! Aan flora en fauna in De Biesbosch geen gebrek. Naast vogels zijn er tal van andere dieren én platen te bewonderen.

Bevers

Tijdens een bevertocht is er aandacht voor de tientallen burchten die deze grote knaagdieren langs de oevers van De Biesbosch bouwden. De bever behoort tot ‘De Grote Vijf’ van de Nationale Parken in Nederland. Kom speuren naar de bever in de Biesbosch. Onder begeleiding van de boswachter ontdek je vanuit de fluisterboot de leefwereld van de bever. Vraatsporen, burchten en glijbaantjes: de boswachter laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht door dit spannende natuurgebied.

Planten

Hoe is het eigenlijk met jouw plantenkennis gesteld? Herken je kruid van onkruid? Het koninginnekruid groeit, de spindotter bloeit en de mattenbies staat met zijn lange stengels midden in het water.

Laat je tijdens een van de vele excursies – er is altijd iets van je gading – door een Biesboschgids of boswater wijzen op de bovengenoemde rijkdom van het gebied. Beleef De Biesbosch, dat blijft je zeker bij! Welke excursie is iets voor jou? Welke tour kan je goed ondernemen met kinderen? Bekijk het in de activiteitenkalender.