Fietsen

Nederland is een écht fietsland, maar fietsen in Nationaal Park De Biesbosch kan lastig zijn. Het gebied bestaat namelijk grotendeels uit water en nat land. Er zijn onverharde paden voor wandelaars, maar geen verbindingswegen of bruggen. In de Biesboschregio – het gebied rondom het Nationaal Park – kan je wel goede en mooie fietstochten maken, langs polders, weilanden, akkers, rivieren en lintdorpen. Kies je route en ga op ontdekking!

Route langs fietsknooppunten

Bij de bezoekerscentra en de Biesbosch Gastheren is het kaartje ‘Waar naartoe in de Biesbosch’ verkrijgbaar. Hiermee stippel je zelf een route uit langs de fietsknooppunten en lees je meer over de interessante bezienswaardigheden en horeca die je op de routes tegenkomt. Deze kaart kan je hier downloaden.

Noordwaard

In de Noordwaard is er een mooi stelsel van nieuwe fietspaden aangelegd. Je kunt de Noordwaard helemaal rondfietsen. Vanaf de weg prachtig zicht op nieuwe natuur met vooral heel veel vogels. Klik hier voor de actuele knooppunten in de Noordwaard.

Nieuwe Dordtse Biesbosch

De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een nieuw, gevarieerd natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad Dordrecht. Het gebied ontwikkelt zich tot een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. Het is een bijzonder gebied om met de fiets te verkennen. Daarnaast heeft het een boeiende eilandhistorie. Ontdek dit tijdens één van de fietsroutes door de Nieuwe Dordtste Biesbosch die langs bijzondere plekken en bezienswaardigheden gaan!

Fietsverhuur

Wil je een fiets huren om de Biesboschregio te ontdekken? Kijk hier op welke locaties dat mogelijk is.

Toeristisch Overstappunt (TOP)

In De Biesbosch bevinden zich twee TOP’s: Toeristische Overstappunten. Dit zijn punten waar bezoekers de auto parkeren om vervolgens een fiets- of wandelroute te volgen via bewegwijzerde of beschreven routes die de mooiste plekjes van De Biesbosch tonen. Een TOP is altijd goed bereikbaar, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is horeca in de buurt. Je herkent een TOP aan de grote groene grashalm. TOP’s in De Biesbosch zijn: