Kanoën

In een kano beleef je de Biesbosch van heel dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietruigten en over weidse watervlakten met brede rietkragen. 
Voor zowel ervaren als beginnende kanovaarders zijn er diverse routes te volgen, van 2 uur tot een hele dag. Zelfs een meerdaagse tocht is mogelijk! Overnacht in het hart van de Biesbosch in je eigen tentje op een zogenaamde paalkampeerplaats. Kanoën is een avontuur!

Routes

Voor kanoërs in de Biesbosch zijn er drie bewegwijzerde routes te volgen: één vanaf Biesboschcentrum Dordrecht en twee vanaf Natuurpoort Vissershang. Andere routes staan aangegeven op de kaarten die je van de meeste kanoverhuurders meekrijgt of die je hier download: Kanoroutes Brabantse Biesbosch & Kanoroutes Sliedrechtse Biesbosch.

Word je liever begeleid op jouw kanotocht door De Biesbosch? Ga dan met een gids op pad! Data, tijden en vertrekpunten staan in de activiteitenkalender.

Houd er rekening mee dat De Biesbosch een ruig natuurgebied is waar je soms voor onverwachtse situaties komt te staan: een droogliggende kreek of een ondergelopen wandelpad. In de Sliedrechtse Biesbosch bijvoorbeeld, is er een getijverschil van gemiddeld 80 cm en vooral bij vloed staat er een flinke stroming. Over dit soort situaties kunnen we je van te voren natuurlijk niet exact informeren, maar juist dat aspect maakt een bezoek aan De Biesbosch zo avontuurlijk!

Your guide to find the best casino bonuses in Australia.

Startpunten

Er zijn verschillende plekken waar je jouw eigen kano te water kunt laten, maar een kano huren kan natuurlijk ook. Op de Biesboschkaart van Staatsbosbeheer, te koop of in te zien bij de hoofdpoorten,  staan alle kanosteigers in de Biesbosch aangegeven.

Biesboschcentrum Dordrecht

Een bewegwijzerde kanoroute (2 uur) voor beginners die je via kleine bochtige kreekjes door een wilgenvloedbos voert en waar je veel beversporen ziet. Een langere ongemarkeerde route in de Sliedrechtse Biesbosch voert door grote en kleinere kreken met zicht op een weids landschap en beboste oevers.

Natuurpoort Vissershang

Een bewegwijzerde kanoroute (2 en 4 uur) door grote en kleine kreken. Geniet van een afwisselend landschap van riet, wilgen en polders. Op het laatste stukje, bij de oversteek Spijkerboor, is er bij wind veel golfslag, draag dus een zwemvest. Ook andere routes zijn vanaf hier mogelijk.

Spieringsluis Werkendam

Kano vanaf de Spieringsluis door het prachtige natuurontwikkelingsgebied Jantjesplaat. Deze route is (nog) niet gemarkeerd: een routebeschrijving is op te vragen bij de verhuurder. Vanaf de Spieringsluis is ook een lange tocht door het hart van De Biesbosch mogelijk.

Drimmelen

Vanaf Drimmelen zijn er diverse kanoroutes voor gevorderden mogelijk. Deze beginnen en eindigen altijd met de oversteek van de rivier de Amer. Hier is sprake van scheepvaart en golfslag, draag dus een zwemvest.

Kano huren

Je huurt een kano bij Biesboschcentrum Dordrecht of bij een van de Biesbosch gastheren.