Spelen

Buitenspelen is het leukste dat er is, voor kleine én grote kinderen! Een mooier speelterrein dan De Biesbosch kan je je niet voorstellen: het lijkt een beetje op een jungle. Je kan er heerlijk struinen, speuren, klimmen, klauteren en ravotten met diverse speelbossen en -tuinen. Beleef – helemaal gratis – de spannendste avonturen in De Biesbosch! Waar kunnen kinderen het leukste spelen? Hieronder een lijstje van de speelbossen en -tuin in De Biesbosch.

 

Speelbos de Hollandse Biesbosch

Baanhoekweg 53, Dordrecht
Op zo’n 500 meter lopen van Biesboschcentrum Dordrecht ligt speelbos de Hollandse Biesbosch. In dit dichtbegroeide bosgebiedje kan je je naar hartelust verstoppen, ‘verdwalen’ en kuilen graven. Ga bijvoorbeeld op speurtocht tijdens een kinderfeestje en picknick daarna in jouw eigen zelfgebouwde hut!

De Speeldernis

Baanhoekweg 53, Dordrecht
Naast de zwemplas in recreatiegebied De Hollandse Biesbosch is de avontuurlijke én natuurlijke kinderspeeltuin de trekpleister voor ouders en kinderen. Zwemmen, klauteren en met de tokkelbaan over de watergeultjes: pas op dat je niet in de modder valt! Het is er zó leuk, zelfs de ouders willen meedoen!

BeverBos

Baanhoekweg 53, Dordrecht
Direct naast Biesboschcentrum Dordrecht vind je het BeverBos. In dit omheinde gebied van één hectare wonen de bevers Beert en Benthe met hun jongen. Via het wandelpad dat langs het BeverBos loopt ontdek je hoe bevers leven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de kunstburcht: via een groot raam gluur je er naar binnen. Wil jij zelf een bever ontdekken? Misschien zie jij hem zwemmen vanaf het platform, waarvan je heel het BeverBos overziet! Wil je écht op onderzoek uit? Met de speurtocht wandel je door de wereld van de bevers en zoek je naar de ontsnapte bever die van de tafelpoot knabbelde. Zo leer je alles over bevers! Het speurpakket (met vijf speurkaarten) is voor €3 te koop bij Biesboschcentrum Dordrecht.

Biesbosch Beleving

BiesboschMuseumEiland, Hilweg 2, Werkendam
Ervaar zelf de delta in de Biesbosch Beleving! Spelend in het ondiepe water, kunnen kinderen en volwassenen hier de Biesbosch van heel dichtbij beleven. De Biesbosch Beleving is een maquette van 30 x 30 meter, waarin de plattegrond van de Biesbosch in reliëf is vorm gegeven. Compleet met dijken, polders, kreken en wisselende waterstanden. Vanaf de groene daken van het museum stroomt water de maquette in. Een tweede stroom water wordt vanaf de andere kant de maquette ingebracht. Met schuifjes en sluisjes kunnen de kinderen de waterstromen beïnvloeden. Na een tijdje stroomt het water de maquette weer uit en zakt het ’tij’. Spelenderwijs wordt zo de getijdenwerking in de Biesbosch Delta uitgelegd. Toegang tot de Biesbosch Beleving is inbegrepen bij de entreekaartje voor het museum.

Dierenvriendjespad

Het spannende spel ‘Dierenvriendjespad’ belooft een ontdekkingstocht! Samen met de Dierenvriendjes ga je op avontuur door naar takjes te zoeken voor een vogelnest, te lopen als een eend of te springen als een kikker: kwaak, kwaak! Het speciale Dierenvriendjespad-rugzakje vol leuke opdrachten is te huur bij de bezoekerscentra.