Tentoonstellingen

Natuurlijk is het hele Nationale Park eigenlijk een soort openluchtmuseum. Als aanvulling (en toelichting) op al het natuurschoon zijn er ook tentoonstellingen te zien in de bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen én in het BiesboschMuseum Eiland in Werkendam. Hieronder meer informatie over de tentoonstellingen die momenteel te bezoeken zijn in de bezoekerscentra.

Biesboschcentrum Dordrecht

Een bezoek aan de Biesbosch begint bij een van de twee bezoekerscentra of het Biesbosch Museum. Als je bij het Biesboscentrum in Dordrecht bent, mag je de tentoonstellingen die daar te zien zijn niet overslaan! Leer meer over onze eigen ‘Hollandse jungle’ en luister naar de bijzondere verhalen.

De Biesbosch, een Hollandsche jungle

Dichter bij een ‘jungle ervaring’ dan in De Biesbosch kom je in Nederland niet! Deze tentoonstelling laat je dat zien aan de hand van uitleg over de flora en fauna van De Biesbosch. Ook de cultuurhistorie en het landschap komen aan bod. Ontdek de meest bijzondere Biesbosch highlights op een interactieve manier, aai een bevervacht en test tot slot je kennis (óf die van je vader of moeder!) met de Biesbosch-quiz. Deze tentoonstelling maakt duidelijk wat voor prachtige avonturen er te beleven zijn in De Biesbosch, een jungletocht in eigen land!

Biesboschverhalen Anno Nu

Neem plaats op één van de prachtige luisterstoelen en laat je door mooie verhalen meevoeren in de wereld van De Biesbosch. Verhalen van vroeger en nu worden verteld door mensen die wonen, werken en veel ervaring hebben met De Biesbosch. Zij kennen de échte Biesboschverhalen! Zo hoor je hoe het is om er te wonen en te werken, over de families die er wonen en natuurlijk de geheimen van de natuur en de cultuurhistorie van dit gebied. Daarnaast zijn er veel authentieke spullen te zien uit het rijke verleden van de Biesbosch, zoals… Kinderen kunnen er lezen en kleuren in de speciale kinderhoek. De tentoonstelling Biesboschverhalen Anno Nu is mogelijk gemaakt met Europese subsidie uit het duurzaam toerisme project STEP.

Wisseltentoonstellingen

Naast de hierboven beschreven vaste tentoonstellingen zijn er het hele jaar door diverse wisseltentoonstellingen en –exposities van kunstenaars en fotografen te zien. De toegang hiervoor is gratis.

Biesboschcentrum Drimmelen

Momenteel zijn er geen tentoonstellingen te bezichtigen in Biesboschcentrum  Drimmelen. Wel kunt u terecht voor informatie over het Nationaal Park de Biesbosch en kunt u aan de balie van Staatsbosbeheer terecht voor toeristische informatie over de wijde omgeving. Daarnaast ziet u een bever van dichtbij, een zeearend op ware grootte en draait er een film over de Biesbosch. Op onze mega-tablet kunt u alle actuele informatie over het Nationaal Park en haar bewoners vinden.