Varen

Beleef De Biesbosch optimaal op het water. Vaar langs de wilgenbossen en groene oevers en door kronkelende kreekjes of rivieren met een roeiboot, kano of fluisterboot. De Biesbosch is een groot gebied met getijdenverschil dus houd rekening met ondiepten, stroming en grote afstanden. Naast zelf varen kan je kiezen voor een rondvaart door het park. Hoe dan ook: door De Biesbosch varen is De Biesbosch ervaren!

Elektrisch varen

Kabbelend water, zingende vogels en rust. Dat is wat je ervaart als je in een fluisterboot door de Biesbosch vaart. Geen lawaai, geen uitstoot en geen rare geuren. Elektrisch varen is goed voor jou én voor de natuur. Het Nationaal Park De Biesbosch is daarom fan van elektrisch varen!
De meeste rondvaartboten in de Biesbosch varen elektrisch. Op veel plekken in de Biesbosch kan je ook zelf een fluisterbootje huren. Liever met een eigen klein groepje en een schipper/gids de Biesbosch in? Ook dat kan!

Rondvaarten en excursies met een fluisterboot

Boek een plaatsje op een elektrische rondvaartboot bij een van deze Gastheren van de Biesbosch
Biesboschcentrum Dordrecht – Dordrecht
Biesbosch MuseumEiland – Werkendam
Eendenkooi Drimmelen – Drimmelen
Natuurpoort de Biesbosch Vissershang – Hank

Bevers spotten

De bever is het icoon van Nationaal Park De Biesbosch. Er leven wel meer dan 300 bevers in de Biesbosch! Wil je mee op zoek naar dit grote knaagdier? Vanuit vier verschillende locaties vertrekken er bevertochten. Dit zijn fluistertochten met een rondvaartboot, wandeltochten en kanotochten. Bekijk hier alle bevertochten van seizoen 2019.

Met een eigen groep op pad met een schipper/gids

Deze gastheren maken van je dagje Biesbosch een bijzondere belevenis. Een tocht op maat regel je bij:
Biesboschcentrum Dordrecht – Dordrecht
Bootje Gezond – Geertruidenberg
DD Cornelis – Dordrecht
Imbarcazione Barone – Dordrecht
Biesbosch Adventures – Werkendam

Zelf varen

Zelf varen door De Biesbosch is een ultieme vrijheid ervaren. Alleen, romantisch samen of met een groep vrienden en de vrijheid om te stoppen voor een picknick of wandeling waar en wanneer je maar wilt!

Fluisterbootje huren

Wil je een kano, roei- of fluisterboot huren om zelf De Biesbosch in te gaan? Dit kan bij diverse bootverhuurbedrijven. Een bootje huren is vooral in de zomermaanden erg populair, houd daar rekening mee. Reserveer op tijd een bootje als je bijvoorbeeld met een groep vrienden of familie wil gaan varen op een bepaalde datum.
Een elektrisch fluisterbootje huur je bij:
Biesboschcentrum Dordrecht – Dordrecht
Café-botenverhuur van den Diepstraten – Drimmelen
Bootje Gezond – Geertruidenberg
Voltex – Drimmelen
Zijlmans Watersport – Dordrecht
Happy Boats / Snoekbaars botenverhuur – Dordrecht

Eigen boot

Als booteigenaar kan je met je eigen boot op verschillende punten de Biesbosch binnenvaren, namelijk via het Hollandse diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede.
Vaar je elektrisch? Oplaadpalen vind je bij de Aakvlaai (op dit moment defect) en op de Vischplaat in de Biesbosch. Om deze oplaadpunten te gebruiken heb je een oplaadkaart nodig die te verkrijgen is bij de Biesboschhoeve op de Vischplaat.

Vaarkaarten

Op het water in de Biesbosch is een goede kaart onmisbaar! Een vaarkaart van het gebied Nationaal Park De Biesbosch geeft duidelijk aan waar je wel en niet mag varen, welke kreken alleen voor de kleinere boten (kano’s en roeiboten) toegankelijk zijn, waar je aan kan leggen en interessante wandelpaden kan ontdekken.

Vaarregels

In het park zijn er regels  voor boten en recreanten van kracht. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat de maximale vaarsnelheid in de meeste kreken 6 km/uur is. Of dat je met grotere boten niet in de kreken mag varen. De regels op het water staan in de Biesboschverordening.

Aanlegplekken

Langs de oevers in De Biesbosch vindt je diverse aanlegplekken en -steigers. Tijdens een vaartocht kan je hier aanleggen om aan land te gaan voor bijvoorbeeld een wandeling of picknick.

Your guide to find the best casino in Australia.

Overnachten

Een nachtje slapen op je eigen boot in De Biesbosch? Dat mag, maar maximaal drie nachten mag je op één plek voor anker gaan. Op sommige plaatsen mag je maximaal drie uur aanleggen tussen zonsopkomst en -ondergang. In alle gevallen geldt dat je je boot nergens onbeheerd mag achterlaten.

Overnachten in een varende vakantiewoning

Laat je naar de mooiste plekken in de Biesbosch varen op de Aquahome, een luxe vakantieverblijf.

Sterling mdb