Vissen

Een hengeltje uitgooien terwijl je geniet van een prachtige omgeving, de geluiden van vele verschillende vogels en wie weet, spot je wel een bever! In De Biesbosch zijn er veel mogelijkheden en plekjes voor sportvissers. Een groot deel van De Biesbosch wateren is verpacht aan Sportvisserij Nederland die dus verantwoordelijkheid zijn voor het toezicht hierop. Hieronder een aantal zaken waarmee je als visser rekening dient te houden.

Vispas

Wil je gaan vissen in De Biesbosch? Zorg er dan voor dat je in het bezit bent van een vispas van Sportvisserij Nederland: deze is verplicht. Deze vispas kan je aanschaffen in verschillende hengelsportzaken online via deze website.

Regels en locaties voor vissers

Ook vissers dienen zich in De Biesbosch aan een bepaalde regelgeving te houden. In de hier gratis te downloaden publicatie van Sportvisserij Nederland staan alle regels van voor en tijdens het vissen opgenomen. Een actuele kaart met alle locaties – ook in De Biesbosch – waar gevist mag worden en onder welke voorwaarden vind je hier.

Vliegvissen, brasem en rivierkarpers

Vanaf half augustus breekt de tijd aan om in de Biesbosch te vliegvissen. Ook vang je er brasem en vanaf eind april. Ook voor (rivier)karpervissen ga je de Biesbosch in. Wil je meer weten over vissen in De Biesbosch en het soort vissen dat je er tegenkomt? Lees het artikel en onderzoek “Vissen in De Biesbosch” van Sportvisserij Nederland.