Voorleestocht in Nationaal Park de Biesbosch

Beleef het boek ‘Aardappels met Lawaaisaus’ op een bijzondere locatie in de Biesbosch.

In het kader van de Nationale Boekenweek met het thema Natuur organiseert Biesboschcentrum Drimmelen op zaterdag 17 maart een voorleestocht midden in de Biesbosch. Tijdens de voorleestocht wordt er gevaren naar de Hofmansplaat. Daar zal op verschillende plaatsen worden voorgelezen uit het boek ‘Aardappels met Lawaaisaus’. We vertrekken om 14.00u en zijn rond 16.30u weer terug in Drimmelen.

Tijdens de tocht volgen we de twaalfjarige jongen Corné uit Drimmelen die met zijn vader in de grienden van de Biesbosch moet gaan werken. Vroeger ging je na de basisschool namelijk meteen werken. Geen voortgezet onderwijs, maar centjes mee verdienen met vader. De avonturen van Corné zijn beschreven in het boek ‘Aardappels met lawaaisaus’ van Miek Dorrestein. Op mooie, passende locaties in de Biesbosch worden fragmenten uit het boek voorgelezen en kruip je zelf in de huid van een griendwerker.

We bezoeken een schrankkeet waarin de griendwerkers een hele week verbleven. Daar is een echte griendwerker aan het werk in de griend. Hij laat ook zien hoe je ‘lawaaisaus’ maakt. Misschien is er nog wel spek te proeven. Maar dat niet alleen, Corné wil ook gaan werken in een eendenkooi en is zelfs het maatje van een stroper. Over al die avonturen wordt er voorgelezen uit het boek.

De tocht in de (ruige) natuur van de Biesbosch is bestemd voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar (jongere kinderen zijn ook welkom). De kosten voor deelname bedragen € 15,00, aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Biesboschcentrum Drimmelen (0162-682233 of balie@biesboschcentrum.nl)