Wandel mee met de schaapsherder en zijn kudde

Op woensdag 2 mei a.s. organiseert Biesboschcentrum Dordrecht ‘Op stap met de schaapskudde’. Wandel samen met de schaapsherder van de Hollandse Biesbosch en zijn kudde door het natuur- en recreatiegebied. Kinderen ervaren hoe het is om schaapsherder te zijn en kunnen zelfs hun herdersdiploma behalen.

De wandeling start om 11.00 uur vanaf het veld achter het bezoekerscentrum. Onderweg vertelt de herder van alles over de schaapskudde. Kinderen kunnen voor € 5,00 hun herdersdiploma behalen door leuke speelse activiteiten uit te voeren. Daarnaast is te zien hoe de honden van de herder de kudde bij elkaar houden. Halverwege de wandeling kan er even uitgerust worden tijdens een picknick. Lunchpakketten hiervoor kunnen voor € 4,75 bij de reservering van deelname besteld worden. Rond 16.00 uur eindigt de wandeling weer bij Biesboschcentrum Dordrecht en krijgen de kinderen hun diploma uitgereikt.

Het evenement is gratis toegankelijk. Desondanks is aanmelden noodzakelijk voor deelname via info.biesbosch@dordrecht.nl of T. 078 770 53 53.