Wandelaars maken 4 km wandelpad ‘schoon’

Zaterdag 8 november stapt om 10 uur een groep vrijwilligers van TeVoet bij Biesboschcentrum Dordrecht (Baanhoekweg 53 Dordrecht) op de boot naar polder Stededijk. Daar gaan ze onder begeleiding van medewerkers van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer de hele dag snoeien en opruimen. Het doel is om aan het einde van de dag 4 km nieuw wandelpad ‘schoon’ en beloopbaar op te leveren. Het Parkschap en Staatsbosbeheer zorgen voor het benodigde gereedschap en maaien vooraf het hoge gras. Wil je meehelpen met deze schoonmaakactie? Meld je dan aan via utrecht@tevoet.nl.

Polder Stededijk
Polder Stededijk is een prachtig eiland gelegen in het Dordtse deel van de Biesbosch. Een voormalige afvalstortplaats, die is afgedekt met schone grond. De polder ligt er al een aantal jaren onaangeroerd bij. De natuur heeft er weer volledig de overhand genomen. De gemeente Dordrecht heeft de polder voor € 1, – gekocht om er een nieuwe toekomst als natuur- en recreatiegebied aan te geven. De kade rond polder Stededijk wordt een wandelpad. Nu nog wordt de doorgang over de kade versperd door boomtakken, struiken en hoog gras.

Eenmalig wandelen
De volgende dag, zondag 9 november, worden wandelaars uitgenodigd het pad en de polder te komen verkennen. Als cadeau van TeVoet vaart de boot weer naar polder Stededijk (vertrek om 11 uur en 12.30 uur vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53; terugvaart om 13 uur en 15 uur). De boot kan per keer niet meer dan 40 personen vervoeren. Daarom is vooraf aanmelden verplicht via utrecht@tevoet.nl. Of kijk voor meer informatie op: www.tevoet.nl. Een bijdrage van € 4, – voor de boottocht is welkom. De polder is die dag eenmalig toegankelijk en zal voorlopig nog niet officieel opengesteld zijn.

TeVoet
TeVoet, vereniging van wandelaars, viert dit jaar haar 20 jarig jubileum. Met deze actie biedt TeVoet de wandelaars van Nederland een blijvend cadeau: een schone start van een nieuw wandelpad!