Eten en drinken

Een goede maaltijd na een flinke wandeling of een stevige kop koffie voor je aan je Bevertocht begint? In De Biesbosch(regio) zijn vele verschillende horecagelegenheden te vinden. Er is voor ieder wat wils: van een eenvoudige pannenkoek of tosti tot een goed glas wijn en diner samengesteld uit streekproducten. Horeca

In en rondom de Biesbosch vind je tal van leuke en gezellige eetgelegenheden . Zoek je een pannenkoekrestaurant, een theetuin of gewoon een gezellig terras voor een kopje koffie, kijk dan op ‘Eten en drinken in de Biesbosch regio’

Hieronder vind je een overzicht van de horecagelegenheden die het keurmerk ‘Gastheer van de Biesbosch’ hebben. Ook qua ligging heb je de keuze uit een aantal bijzondere opties: de één heeft een prachtig uitzicht, de ander is middenin de natuur gelegen, pal aan het water of in een historisch gebouw zoals een fort of watertoren. Eigenlijk wil je ze allemaal eens proberen. Een goede reden om snel weer terug te komen!

 

Picknick en barbecue in de Biesbosch

Op verschillende plaatsen in De Biesbosch zijn mooie plekjes gereserveerd voor een picknick. Tijdens een fiets-, wandel- of vaartocht door De Biesbosch kom je altijd open grasveldjes of strandjes tegen die naar je lonken. Neem je kleed en picknickmand mee en geniet van je lunch in de buitenlucht! Houd op zonnige dagen rekening met mogelijke drukte op het water én op de strandjes en veldjes langs het water: deze plekjes lonken niet alleen naar jou! 

Barbecueregels
Houd je bij een barbecue aan de regels die in De Biesbosch gelden: zorg voor een barbecue op pootjes (minstens 40 cm). Een wegwerpbarbecue lijkt handig, maar verschroeit het gras of de tafel waar hij op staat. Niet gebruiken dus! Een kampvuur maken is nergens in De Biesbosch toegestaan.

Neem je afval mee

Tijdens je tocht en na je picknick of barbecue geldt altijd en overal: neem je afval mee! Samen houden we De Biesbosch schoon, voor onszelf en zodat de dieren er geen hinder van ondervinden. De meeste (boot en fiets) verhuurbedrijven hebben (op verzoek) afvalzakjes beschikbaar die je na afloop van je tocht kunt inleveren.