Gastheren

Misschien heb je weleens koffie gedronken bij Natuurpoort Vissershang, of een fluisterbootje gehuurd bij Zijlmans Watersport in Drimmelen. Aan het schild op de gevel kon je zien dat je te gast was bij een Gastheer van de Biesbosch. Nationaal Park kent meer dan 75 gastheren en ze heten je graag welkom!

Biesbosch Gastheren zijn Biesbosch-specialisten!

In en rondom Nationaal Park De Biesbosch zijn er speciaal opgeleide gastheren gevestigd: recreatieondernemers die de cursus ‘Gastheer van de Biesbosch’ volgden. Als geen ander kunnen ze je vertellen over bijvoorbeeld de flora en fauna van het gebied of de cultuur en historie van De Biesbosch. Daarnaast beschikken ze over veel praktische kennis: waar je lekker kunt eten of goed kunt overnachten bijvoorbeeld. Ook hebben ze folders en kaarten van het Nationaal Park voor je om mee te nemen. Kortom; alles voor een geslaagde dag in De Biesbosch!

Cursus ‘Gastheer van de Biesbosch’

Naast goede tips hebben alle gastheren een overeenkomst met Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, waarin wederzijdse rechten en plichten zijn vastgelegd. Daarmee is De Biesbosch het eerste Nationaal Park dat het gastheerschap formeel bekrachtigt in een overeenkomst met individuele ondernemers. De samenwerking is dus voor beide partijen niet vrijblijvend. Zoals hierboven al te lezen is herken je de meer dan 75 gastheren van de Biesbosch aan de speciale gevelbordjes. De cursus ‘Gastheer van de Biesbosch wordt georganiseerd door IVN en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.
Wil je meer informatie over de cursus? Neem dan contact op met Wim Ruis (IVN) via w.ruis@ivn.nl of kijk op www.ivn.nl.

Green Key

Een aantal gastheren heeft het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Daarmee laten zij zien actief mee te werken aan het verduurzamen van de Biesbosch. Kijk voor meer informatie op www.greenkey.nl.

Beleef & Geef

Verschillende gastheren nemen deel aan het Beleef & Geef de Biesbosch Fonds. Zij vragen hun gasten een vrijwillige bijdrage om de recreatieve voorzieningen in de Biesbosch in stand te houden. Lees hier meer over dit nobele initiatief!

Wil je meer weten over de gastheren, waar ze gevestigd zijn en wat ze jou kunnen bieden?
Kijk dan op Gastheren van de Biesbosch!