Overnachten

Nationaal Park De Biesbosch is een prachtig gebied om een weekend of weekje te vertoeven en de pracht en rust van de omgeving optimaal te ervaren. In een gezellige bed & breakfast omgeven door bomen, in je tentje in ‘de wildernis’ of in je eigen bootje pal naast een beverburcht. In De Biesbosch heb je geen animatieteam nodig! Er zijn meerdere mogelijkheden om te overnachten rondom het gebied, van eenvoudig tot zeer luxe. Hieronder staan de diverse opties beschreven. 

  • In een hotel of B&B
  • Op een camping in een tent of andere accommodatie
  • Op je eigen boot

Voor verblijfsaccommodaties in en rondom Nationaal Park De Biesbosch, kijk je op ‘Overnachten in de Biesbosch regio’

Gastheren van de Biesbosch

De locaties zijn vaak bijzonder en al een belevenis op zich. Overal word je enthousiast ontvangen door de gastheren van De Biesbosch. Hieronder vind je een overzicht van hotels en B&B’s in de Biesboschregio die dit keurmerk hebben.

Hotel of hostel

 

Bed &Breakfast:

 

Groepsaccomodaties

 

Kamperen

Voor dé Biesboschbelevenis slaap je natuurlijk ‘buiten’, middenin het bos! Hieronder een aantal opties op een rijtje.

Campings

Rondom het park liggen verschillende campings. Een aantal campings biedt bijzondere overnachtingsmogelijkheden aan, zoals slapen in een beverburcht of op een drijvende ecolodge. De meesten bevinden zich aan de randen van De Biesbosch, maar camping De Biesboschhoeve bevindt zich er mddenin, op eiland De Vischplaat. Hier kan je avontuurlijk kamperen ‘bij de boer’. Hieronder vind je een overzicht van de campings die het keurmerk ‘Gastheer van de Biesbosch’ hebben.

 

Eigen Boot

Een dagje varen is er al een hele belevenis, laat staan een overnachting op een boot! Met je eigen boot mag je in de Biesbosch kreken die toegankelijk zijn voor motorboten voor anker gaan of aanleggen. Maximaal drie nachten mag je op één plek voor anker gaan en op sommige plaatsen mag je maximaal drie uur aanleggen tussen zonsopkomst en -ondergang. In alle gevallen geldt dat je je boot nergens onbeheerd mag achterlaten.

Ben je van plan binnenkort op je boot in De Biesbosch te overnachten? Lees dan eerst de Biesboschverordening  voor de precieze regels en let, eenmaal in De Biesbosch, altijd goed op de borden!