Weekend van de Delta 12 en 13 september

Beleef zelf de natuur in de delta!

Weekend van de Delta voor de jeugd

Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Kom dan op 12 en 13 september naar de Biesbosch voor het Weekend van de Delta. Ter ere van de lancering van het lespakket ‘Delta in de klas’ vinden het hele weekend leerzame en vooral leuke activiteiten plaats. ‘Delta in de klas’ is het schoolprogramma bij de nieuwe film ‘Holland, natuur in de delta’, die op 24 september in première gaat in 152 bioscopen.

Ga op expeditie naar de zeearend met de boswachter. Of ga op zoek naar een andere hoofdrolspeler uit de Holland film: het stekelbaarsje. Maak een leuke foto met de enorme opblaasbever. En kom naar de voorpremière van de film ‘Holland, Natuur in de Delta’. In een grote opblaastent kun je de eerste exclusieve beelden bekijken.

Kinderen van 8- 14 jaar kunnen die twee dagen zelf de natuur en de delta beleven Deze speciale voorpremière-dagen beloven een leuke belevenis te worden.

Als je mee wilt doen, moet je je van te voren inschrijven per activiteit. Dat kan via de linkjes bij de verschillende activiteiten in het programma hieronder.

Wanneer:

  • Zaterdag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur
  • Zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur


Waar:

  • Rondom het Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, 4251 MT Werkendam

 

Schrijf je hieronder in voor één of meerdere activiteiten!

Programma:

Vertoning eerste beelden van ‘Holland, Natuur in de Delta’

Na het grote succes van de natuurfilm de Nieuwe Wildernis’ komen de makers met een meer dan waardig vervolg: Holland, natuur in de delta’. Deze film volgt Nederland door de ogen van vijf hoofdrolspelers waaronder de zeearend, de bever en het stekelbaarsje. De film gaat op 24 september 2015 in première en jij hebt de kans om al op 12 of 13 september de eerste beelden te bekijken!
Aanmelden ‘Holland, natuur in de delta’

Onderwatertocht voor scharrelkids in de Delta – Op zoek naar het stekelbaarsje

Ontdek met schepnet en onderwaterkijkers het leefgebied van de stekelbaars, één van de hoofdrolspelers in de film. Samen met Biesboschgidsen ga je op onderzoek uit om het onderwaterleven van de Biesbosch te onderzoeken. Wil je weten hoe een kokerjuffer overleeft in een sloot vol vijanden? En hoe een bootsmannetje aan zijn voedsel komt? Of er ook stekelbaarsjes in de Biesbosch zitten? Ga dan mee op de onderwaterexcursie. Deelname is gratis en alle kinderen krijgen na afloop  de IVN scharrelkids-zoekkaart voor waterdiertjes.
Er zijn 30 plaatsen per keer beschikbaar, dus wees er snel bij! Schrijf je hier in voor de onderwaterexcursie:


 

Met de fluisterboot op zoek naar de bever

Ontdek vanuit de boot het leefgebied van de bever, een van de hoofdrolspelers uit de film Holland, natuur in de delta. Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer vaar je met de fluisterboot door de kleinste kreken van Nationaal Park De Biesbosch. Onderweg zie je allerlei sporen van de bever: glijbanen, afgeknaagde bomen en misschien een beverburcht. En als we veel geluk hebben, zwemt er misschien wel een bever voorbij…
Aanmelden fluisterboottocht ‘Speuren naar de bever’

Vind de zeearend – op zoek met de boswachter

Ga mee op zoek naar de zeearend, één van de hoofdrolspelers uit de film Holland, natuur in de Delta! De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je mee op een vaartocht door de Biesbosch. Daar ligt een natuurgebied de Kleine Noordwaard, hét jachtgebied van de zeearend. Vooral watervogels staan op zijn menu, zoals de ganzen. Zijn verschijning is indrukwekkend: met zijn spanwijdte van bijna 2.40 meter is hij zo groot als een deur. Niet gek dat zijn bijnaam ook wel vliegende deur is. Onderweg maak je grote kans andere bijzondere bewoners van de Biesbosch te zien, zoals de lepelaar, grote zilverreiger, ijsvogel en de visarend.
Aanmelden voor ‘Vind de zeearend’

Ontdek de Griendcultuur – historische wandeling door de Pannekoek

Duik mee in de geschiedenis van de Biesbosch. Wandel samen met de Biesboschgids door het natuurgebied De Pannekoek en ontdek hoe men hier vroeger leefde: als griendwerker en als kooiker. Via spannende kronkelpaadjes kom je op de mooiste plekjes, waaronder de wilgentuin met wel 40 verschillende soorten wilgen. Elk jaar worden de dunne takken van de wilgen nog gehakt, net zoals vroeger. Zo’n plek heet een griend. Van die lange, dunne takken werden bijvoorbeeld manden gemaakt. Of schuttingen, zoals die bij de eendenkooi, waar je een kijkje neemt. De eendenkooi werd gebruikt om wilde eenden te vangen. Daarover zal je van de gids wel horen…
Aanmelden voor ‘Ontdek de griendcultuur’

Bezoek het Biesbosch MuseumEiland

 

Op de foto met de opblaasbever!

Maak een ‘saampie’ met de enorme opblaasbever en deel deze op www.debiesboschinmij.nl of op de facebookpagina van de Holland film.

foto-2-1024x768

 

Het weekend van de Delta wordt georganiseerd door EMS FILMS samen met Staatsbosbeheer, IVN, Biesbosch MuseumEiland en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

logos

 

Meer over het Weekend van de Delta of de film Holland, Natuur in de Delta? Kijk op: