Win €25.000 voor jouw natuurherstelproject

Samen voor biodiversiteitsprijs

Boeren en particulieren die samen aan de slag gaan met het versterken van de biodiversiteit in hun eigen regio, dat is het doel van de ‘Samen voor biodiversiteitsprijs’. De prijs is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Hiermee willen zij positieve natuurherstelprojecten door burgers en boeren extra stimuleren. Er wordt tweemaal €25.000 euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van twee aansprekende lokale projecten die bijdragen aan herstel van biodiversiteit.

Heb jij een aansprekend projectidee dat de biodiversiteit in Nederland helpt te herstellen en de lokale verbinding tussen bewoners en boeren versterkt? Doe dan mee en win één van de twee prijzen van maximaal €25.000 voor de realisatie van het project!

De deadline voor het inzenden van jouw plan is 9 februari 2020. Check snel de deelnamecriteria en vul het deelnameformulier in.

De jury bestaat uit:

Prof. dr. Louise Vet – Hoogleraar Ecologie aan Wageningen University, voorzitter
Alex Datema – Voorzitter BoerenNatuur
Dr. Kirsten Schuijt – Directeur van het Wereld Natuur Fonds
Lianne de Bie, Directeur Slow Food Youth Network Nederland
Een vijfde deskundige wordt later bekend gemaakt

De prijs wordt op 5 maart 2020 uitgereikt.
Doe je mee met een project in de Biesbosch regio? Dan willen wij vanuit Nationaal Park De Biesbosch jouw project en je inzending graag volgen. Wil je ons op de op de hoogte houden via marketing.biesbosch@dordrecht.nl?

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel organiseert deze stimuleringsprijs. Het Wereld Natuur Fonds stelt het geld ter beschikking. Partners, waaronder de Samenwerkende Nationale Parken zijn gevraagd actief mee te werken om de prijs bekend te maken en inschrijvingen aan te jagen. Samen werken we aan het stimuleren van deze positieve beweging voor boer, burger en natuur!
Kijk voor meer informatie en voor voorbeelden van biodiversiteitsherstelprojecten op https://www.samenvoorbiodiversiteit.nl/stimuleringsprijs/