Zwerven door Nationaal Park de Biesbosch

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met rederij de Endekooi en de Biesboschgidsen van het Nationaal Park vanaf het paasweekend elke zaterdag en zondag (ook paasmaandag)zwerftochten door het Nationaal Park de Biesbosch.

Ontdekking per boot
De zwerftochten vanuit Drimmelen zijn een prima eerste kennismaking met het nationaal park. Allerlei aspecten van het gebied komen tijdens deze tocht aan bod. Net als in de tijd van de griendwerkers kun je de Biesbosch vanuit Drimmelen ook nu nog alleen over het water bereiken. Vanuit Drimmelen vertrekt de boot in oostelijke richting naar de Hofmansplaat.

Eendenkooi
Daar krijgen de deelnemers een korte uitleg over de eendenkooi. Geen echte kooi maar een eeuwenoude Nederlandse vinding om gebruikmakend van het natuurlijke gedrag van eenden ze te vangen en via de poelier te verkopen. Vanaf de Hofmansplaat lopen de deelnemers over de dijk naar het Brugje van Sint Jan. Onderweg laat de gids u kennismaken met de verhalen van de Biesbosch. Bij het brugje ligt de boot al te wachten om de zwerftocht te vervolgen via het water.

Misschien spot je een…
Tijdens de vaartocht wijst de Biesboschgids u op bijzondere zaken zoals de beversporen en misschien komt de zeearend ook nog in beeld. Na ruim een half uur varen door de Biesbosch ervaart u het laatste stuk hoe het is om op het brede water van de Amer te varen.

Reserveren?
Wilt u mee met deze zwerftocht? De tweeënhalf uur durende tocht vertrekt om 14 uur vanaf het Biesboschcentrum in Drimmelen en kost  €10,00. p.p. Aanmelden kan via 0162-682233 of via biesbosch@staatsbosbeheer.nl. Denk wel aan de juiste kleding en schoeisel en een verrekijker verhoogt het kijkplezier. U vindt het Biesboschcentrum aan de Biesboschweg 4 in Drimmelen.